دستور پخت فلافل

طرز تهیه فلافل مخصوص رستوران آبادانی شاپ خوشمزه با سیب زمینی خیابانی خوزستان و کنجد xvc jidi tghtg

فلافل یکی از غذاهای لذیذ عربی است که در تمام دنیا به عنوان یک غذای بین المللی شناخته می شود. این غذای خوشمزه به چند دلیل یکی از محبوب ترین غذاهای خاورمیانه است. از دلایل محبوبیت فلافل می توان به تهیه سریع، قیمت بسیار مقرون به صرفه و گیاهی بودن آن اشاره کرد. البته به دلیل همین محبوبیت، نسخه های زیادی از فلافل ساخته شده است. به عنوان مثال اگر می خواهید فلافل را با کالری کمتری بخورید، می توانید به جای سرخ شدن در روغن زیاد، فلافل را در فر نیز تهیه کنید.

برای تهیه فلافل خوشمزه ابتدا باید نخود را خیس کنید. این کار باعث می شود نخودها نرم شوند و نفخ نکنند. سپس نخودهای خیس شده را همراه با موادی مانند جعفری، پیاز، سیر و ادویه ها در چرخ گوشت یا مخلوط کن چرخ می کنند. بهتر است از چرخ گوشت استفاده کنید زیرا مواد را کاملا چرخ نمی کند.

پس از مخلوط کردن، آبلیمو، ادویه، نمک و فلفل را اضافه می کنیم. فلافل ها را پس از استراحت کوتاه در یخچال در روغن فراوان و روی حرارت ملایم سرخ می کنند. در آخر روغن اضافی فلافل ها را جدا می کنیم و با موادی مانند نان فرانسوی، گوجه فرنگی و خیار سرو می کنیم تا دستور پخت کامل مرحله به مرحله را ببینید. دستور پخت فلافل در ادامه با وب سایت چیست؟ با کسی بودن

عناصرمقدار مواد
نخود300 گرم
یک پیاز2 عدد وسط
بذر گشنیز1 قاشق چای خوری
زیره یا پودر زیره سیاه1 قاشق چای خوری
سیر3 قرص
جعفری50 گرم
سیب زمینی1 عدد کوچک
لیمو1 عدد وسط
زردچوبه و روغنکافی
نمک و فلفل سیاهکافی
چاشنی فلافل1 قاشق چای خوری

طرز تهیه فلافل مرحله به مرحله

مرحله 1: نخودها و اهمیت زمان را خیس کنید

برای تهیه فلافل بازاری خوشمزه ابتدا باید نخود را خیس کنید. هر چه این زمان بیشتر باشد، فلافل در پایان پخت بهتر خواهد بود. حداقل زمانی که برای خیس کردن نخود نیاز دارید 6 ساعت است.

نکته اول: زمان خیس کردن نخود

به طور معمول، نخود فلافل بازار را به مدت 24 تا 72 ساعت خیس می کنند تا کاملا نرم شوند.

مرحله 2: تأثیر خیساندن بر ورم نخود

خیساندن نه تنها نخود را نرم می کند بلکه به دفع گاز نیز کمک می کند. تهیه سس فلافل بسیار ساده است: فقط بعد از اینکه نخود خوب خیس شد آن را با سایر مواد مخلوط کنید.

مرحله سوم: سس فلافل و مواد لازم را آماده کنید

برای این کار، نخود خیس خورده را به همراه جعفری، سیر، پیاز، پودر تخم گشنیز، سیب زمینی و زیره در مخلوط کن یا چرخ گوشت بریزید تا مخلوط فلافل یکدست شود. افزودن جعفری به فلافل اختیاری است.

نکته دوم: از چرخ گوشت استفاده کنید

اما اگر می‌خواهید فلافل خوشمزه‌تر و شیک‌تری داشته باشید، توصیه می‌کنیم از این سبزی معطر استفاده کنید. سرآشپزهای حرفه ای توصیه می کنند برای تهیه سس فلافل از چرخ گوشت استفاده کنید، زیرا مخلوط کن مواد را کاملا خرد می کند.

مرحله 4: طعم دهنده ها را به مخلوط اضافه کنید

پوره کردن نخود باعث می شود فلافل در هنگام سرخ شدن خرد شود، اما وقتی مخلوط فلافل آسیاب شود، به طور کامل تجزیه نمی شود. پس از آسیاب یا مخلوط کردن مخلوط فلافل، آب لیمو را گرفته و آن را با پارچه پنیر صاف کنید.

مرحله 5: مخلوط فلافل را ورز دهید

سپس آب لیموترش صاف شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، ادویه فلافل و زردچوبه به مخلوط فلافل اضافه کنید. در این مرحله، پس از افزودن طعم دهنده ها، دوباره مخلوط فلافل را آسیاب یا مخلوط کنید.

مرحله 6: نکاتی برای نگهداری سس فلافل

پس از آسیاب یا مخلوط مجدد، مخلوط فلافل را با دست مانند مخلوط کباب له شده ورز دهید تا کاملا یکدست شود (مخلوط فلافل پس از آماده شدن باید کمی پف کند و خیلی سفت نباشد).

مرحله 7: زمان مناسب برای قرار دادن مخلوط در یخچال

نکته مهم در این مرحله این است که اگر سس فلافل زیاد دارید، می توانید آن را در کیسه فریزر قرار دهید و در فریزر بگذارید و در هر زمان از آن استفاده کنید. بعد از آماده شدن سس فلافل بهتر است حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا یکدست شود.

مرحله هشتم: قالب و روغن را برای سرخ کردن آماده کنید

اگر برای این کار وقت ندارید، می توانید فلافل را مستقیماً سرخ کنید. یک کاسه عمیق مانند کتری روی حرارت خیلی کم قرار دهید و به اندازه ای روغن بریزید که فلافل ها در روغن شناور شوند.

مرحله نهم: فلافل ها را شکل دهید و سرخ کنید

این یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل است، زیرا فلافل اگر با روغن کمی سرخ شود مانند شنیسل نیست. حالا قالب فلافل را با مخلوط فلافل پر کنید و با پشت قاشق خوب مخلوط را فشار دهید تا در حین سرخ شدن شل نشود.

نکته سوم: ملاحظات در هنگام سرخ کردن

فلافل را به اندازه ی مناسب فرم دهید و به روغن اضافه کنید و اجازه دهید فلافل آرام آرام بپزد. یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل، حرارت زیر تابه است. اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل زودتر بپزد، روغن خیلی زود می سوزد و سیاه می شود.

مرحله 10: روغن اضافی فلافل را جدا کنید

در همین حین لبه های فلافل شما سرخ شده و داخل آن خام می ماند. پس برای سرخ کردن فلافل عجله نکنید. فلافل ها را بعد از سرخ شدن روی توری یا حوله فلزی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

مرحله یازدهم: فلافل را سرو کنید

بعد از جدا شدن روغن اضافی فلافل ها، آن ها را در ظرف مورد نظر بریزید و با نان باگت، گوجه فرنگی، خیارشور و کاهوی خرد شده سرو کنید. علاوه بر فلافل می توانیم از سس انبه یا سس کچاپ نیز استفاده کنیم.

  • چگونه ترد و حتی فلافل می شوید؟ راهکارهایی برای جلوگیری از افتادن

طرز تهیه فلافل, فلافل, طرز تهیه فلافل خانگی, طرز تهیه فلافل رستورانی, xvc jidi tghtg

نکاتی برای بهتر شدن فلافل

ساندویچ فلافل و بازارچه

اگر می خواهید فلافل شما شبیه فلافل یا ساندویچ باشد، باید چند نکته کوچک اما کاربردی را در نظر داشته باشید. راز اصلی خوشمزه تر کردن فلافل بیرونی این است که ابتدا از مقدار زیادی پیاز و مقدار کمی سیب زمینی همراه با طعم دهنده هایی مانند ادویه فلافل، زیره و دانه گشنیز استفاده کنید.

ثانیاً ساندویچ سازها ابتدا مواد فلافل را با آسیاب درشت آسیاب می کنند و سپس طعم دهنده ها را اضافه می کنند و دوباره مواد فلافل را با آسیاب ریز خرد می کنند. با این کار نخود فلافل کوچک می شود اما کاملا خرد نشده است. همانطور که در بالا ذکر شد، پوره کردن سس فلافل خطر باز شدن آن را در هنگام سرخ کردن افزایش می دهد.

ادویه برای فلافل

فلافل با ادویه های مختلفی تهیه می شود و معمولا هر سرآشپز از فرمول مخصوص به خود برای طعم دار کردن فلافل استفاده می کند. توصیه ما ترکیبی از فلفل سیاه، نعناع خشک، ریحان خشک، گل ختمی خشک، ترخون خشک و پودر گل رز است.

  • طرز تهیه چاشنی فلافل: رازهای طعم خاص هنگام پخت فلافل در خانه!

تورم فلافل

یکی از دلایلی که فلافل بعضی از ساندویچ ها پف می کند، افزودن جوش شیرین یا جوش شیرین به فلافل است که فلافل را خیلی خیس می کند. جوش شیرین برای بدن بسیار مضر است و استفاده از آن توصیه نمی شود. با این حال می توانید مقداری بیکینگ پودر به مخلوط فلافل اضافه کنید تا فلافل شما پف کند.

فلافل کنجدی

اگر می خواهید فلافل شما مانند فلافل های دیگر کنجد باشد، می توانید مقداری دانه کنجد سفید به مخلوط فلافل خود اضافه کنید. البته می توانید فلافل کنجدی خود را به روش دیگری نیز تهیه کنید، به این صورت که در حین سرخ شدن فلافل ها را در بشقاب با کنجد بغلتانید و سپس در روغن بریزید و سرخ کنید.

فلافل با گوشت چرخ کرده

اگر دوست دارید فلافل را با گوشت چرخ کرده درست کنید، به مقدار مواد این دستور حدود 100 تا 200 گرم گوشت چرخ کرده اضافه کنید. مراحل پخت و آماده سازی فرقی نمی کند و فلافل باید کمی بیشتر در روغن بماند تا گوشت خوب بپزد.

فلافل در فر

اگر می خواهید فلافل را بدون سرخ کردن و با کالری کمی درست کنید، می توانید آنها را در فر با روغن سرخ کنید. برای مشاهده آموزش کامل فلافل کم کالری و رژیمی در فر توصیه می کنیم مطلب زیر را مطالعه کنید.

  • دستور تهیه فلافل رژیمی در فر: یک تجربه سالم و خوشمزه

سس مخصوص فلافل

فلافل معمولا با سس کچاپ تند یا سس انبه سرو می شود. البته در برخی ساندویچ ها نوعی سس سفید خانگی در کنار فلافل سرو می شود. برای تهیه سس سس کچاپ و انبه در خانه می توانید از دستورالعمل های زیر استفاده کنید.

  • سس کچاپ خود را درست کنید: یک دستور العمل ساده با طعم عالی
  • طرز تهیه سس انبه: دستور تهیه سس متفاوت

تجربیات نزدیک به فلافل

  • طرز تهیه چیزبرگر خانگی: یک تجربه خوشمزه از همبرگر با پنیر آب شده
  • دستور پخت پیتزا سمبوسه: یک میان وعده خوشمزه و متنوع
  • همبرگر خانگی: طرز تهیه یک همبرگر با کیفیت و خوشمزه در خانه
  • طرز تهیه سوسیس بندری خوشمزه: آموزش مرحله به مرحله