




طرز تهیه غور پالو
در این آموزش از سایت آموزش چی شی شما را با یکی از غنی ترین و خوشمزه ترین غذاهای سنتی مازندران آشنا می کنیم: غور پالو. این غذای لذیذ با ترکیبی از طعم ترش و ملایم همراه با مرغ و لوبیا چیتی، یک پلوی رنگارنگ و دلپذیر را ارائه می دهد که هم برای مجالس و هم برای شام های خانوادگی مناسب است.
برای تهیه غور پالو ابتدا باید لوبیا چیتی را چند ساعت بپزید تا نرم شوند. برنج را باید جداگانه خیس کنید و تا نیمه پخته شود. در قابلمه ای دیگر ته دیگ را با نان یا سیب زمینی آماده کنید و برنج را روی آن بریزید تا بجوشد.
بعد از اینکه مرغ با پیاز و آرد سوخاری در غذاساز مخلوط شد، به صورت کوفته کلخولی سرخ می شود. سپس زعفران را به مرغ اضافه کنید و لوبیا چیتی را با رب گوجه فرنگی تفت دهید. در نهایت ترکیب مرغ و لوبیا را به برنج اضافه کرده و با خلال زرشک و پسته تزیین می کنیم.
یک مسئله | تعداد برای 4 نفر |
زعفران دم کرده | کافی |
برنج | 4 فنجان |
پاپریکا و پودر سیر | کافی |
زرشک کبابی | 1/2 فنجان |
آب انگور ترش | 1/2 لیوان |
خلال پسته برای تزیین | 1/3 فنجان |
لوبیا چیتی از قبل پخته شده است | 1/2 فنجان |
فلفل سیاه | کافی |
سینه یا ران مرغ یا ترکیبی از هر دو | 500 گرم |
آرد سوخاری | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | کافی |
رب گوجه فرنگی رقیق شده | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
یک پیاز | 1 قطعه |
طرز تهیه غور پالو
مرحله 1: لوبیا چیتی را بپزید
لوبیا چیتی را که از شب قبل در آب خیس کردید در قابلمه ای بریزید و کمی آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید لوبیا چیتی به مدت 2 ساعت بپزد تا کاملا نرم شود. این مرحله بسیار مهم است زیرا بافت لوبیا بر کیفیت نهایی غور پالو تأثیر می گذارد.
مرحله 2: برنج را آماده کنید
در یک قابلمه بزرگ آب را به جوش بیاورید. برنج را که از قبل در آب و نمک خیس کرده اید به همراه کمی روغن و کمی نمک به قابلمه اضافه کنید. برنج را 6 تا 7 دقیقه بگذارید تا نیم پز شود سپس آبکش کنید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
مرحله 3: قابلمه را آماده کنید
در یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید و کف آن را چرب کنید. نان یا سیب زمینی ورقه شده را بسته به ذائقه خود در کف قابلمه قرار دهید. سپس برنج نیم پز را روی آن بریزید و مقداری روغن یا کره روی برنج اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و برنج را روی حرارت ملایم بپزید.
مرحله 4: مرغ را برای غور پالو آماده کنید
مرغ را از استخوان خارج کرده و در غذاساز قرار دهید تا کاملاً خرد شود. پیاز را پوست گرفته و بشویید و خرد کنید و به همراه مرغ در غذاساز قرار دهید تا یکدست شود. سپس آرد سوخاری را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله 5: اجازه دهید مخلوط مرغ استراحت کند
مخلوط آماده شده را در ظرفی بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند و بافت مخلوط غلیظ شود.
مرحله ششم: کوفته های مرغ را فرم دهید و سرخ کنید
مخلوط را از یخچال خارج کرده و با دست به شکل گردویی در آورید. در تابه ای روغن بریزید و کوفته های مرغ را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله هفتم: زعفران را به مرغ اضافه کنید
بعد از سرخ شدن، زعفران دم کرده را به همراه کمی آب روی کوفته های مرغ بریزید و حرارت را کم کنید تا کوفته ها کاملا بپزند.
مرحله 8: لوبیا چیتی را تفت دهید
لوبیا چیتی پخته شده را آبکش کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. گوشت قلخلی و غور را به تابه اضافه کنید و با بقیه مواد تفت دهید تا طعم ها خوب مخلوط شوند.
مرحله نهم: غور پالو را تزئین کرده و سرو کنید
برنج پخته شده را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط گوشت و لوبیا را روی برنج بمالید. سپس با زرشک تفت داده شده و خلال پسته تزیین کرده و به عنوان غذای مهمانی سرو کنید. نوش جان!