طرز تهیه خورش بامیه با گوشت کالکی

طرز تهیه خورش بامیه با گوشت کللی، دستور تهیه خورش بامیه با گوشت کللی

خورش بامیه با گوشت قلقلی یک غذای سنتی و محبوب در بین بامیه‌هاست. این خورش با طعمی متفاوت می تواند گزینه ای عالی برای ناهار یا شام باشد. برای تهیه خورش بامیه با گوشت کلکی ابتدا بامیه ها را تمیز کرده و سرخ کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه ها مخلوط کرده و گلوله های کوچکی درست کنید و سپس تفت دهید. پیاز را با زردچوبه و رب گوجه فرنگی در قابلمه تفت دهید، آب جوش و چوب دارچین را اضافه کنید. بامیه و تفاله زعفران را اضافه کنید و در آخر زعفران و گوجه فرنگی خرد شده و آبلیمو را اضافه کنید تا خورش آماده شود.

عناصر مقدار
یک پیاز 2 عدد بزرگ
گوجه فرنگیها 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
بامیه 300 گرم
زعفران کافی
چوب دارچین 1 قطعه
گوشت چرخ کرده 200 گرم
غور یا آب لیمو ترش کافی

طرز تهیه خورش بامیه با گوشت کالکی

مرحله 1: آماده سازی بامیه

سر بامیه ها را با احتیاط جدا کنید تا مواد لزج داخل آن بیرون نیاید. این خیلی مهمه چون وقتی مواد چسبنده جدا بشه باعث کشش خورش میشه. سپس بامیه ها را در تابه ای با کمی روغن به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و خامی آن از بین برود.

مرحله دوم: تهیه گوشت قلکالی

یکی از پیازها را ریز خرد کنید. آب اضافی پیاز را بگیرید و با گوشت چرخ کرده و ادویه ها خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس از مخلوط گلوله های کوچکی به اندازه گردو درست کنید و در روغن داغ سرخ کنید. بعد از سرخ شدن، گوشت را از روغن خارج کنید.

مرحله 3: تهیه سس خورش

پیاز دوم را خرد کرده و همراه با زردچوبه در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا پیاز نرم و طلایی شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ آن تیره شود و بوی خامی آن از بین برود. سپس ۲ لیوان آب جوش و چوب دارچین را اضافه کنید و بگذارید بجوشد.

مرحله چهارم: بامیه و گوشت را اضافه کنید

سپس بامیه سرخ شده و گوشت کاکالا سرخ شده را اضافه کنید و حرارت را کم کنید و بگذارید خورش بپزد و با حرارت ملایم غلیظ شود. این مرحله برای ادغام طعم ها و سفت شدن خورش بسیار مهم است.

مرحله 5: زعفران و گوجه فرنگی را اضافه کنید

در ده دقیقه آخر پخت مقداری زعفران و گوجه فرنگی خرد شده به خورش اضافه کنید.

مرحله 6: طعم را تنظیم کرده و سرو کنید

در آخر غور یا آب لیمو ترش را به خورش اضافه کنید تا طعم آن ترش شود. طعم را با نمک، فلفل و سایر چاشنی ها تنظیم کنید. حالا می توانید از این خورش خوشمزه لذت ببرید.