بهترین راههای آموزش نظم به کودکان در رده های سنی مختلف

بهترین راههای آموزش نظم به کودکان در رده های سنی مختلف

آموزش نظم و انضباط کودک یکی از اصلی ترین دغدغه های خانواده ها در رابطه با فرزندان است. بسیاری از والدین از بی نظمی و شلختگی فرزند خود شکایت دارند و سعی می کنند او را از طرق مختلف تنبیه کنند.

ندانستن اینکه برخی از این روشها نتایج معکوسی دارند و ناآگاهی والدین از روشهای صحیح آموزشی باعث بسیاری از مشکلات رفتاری در کودک می شود. در این بخش از نمناک ، ما در مورد روشهای آموزش کودکان برای کنترل رفتارهای ناخواسته و افزایش رفتارهای مطلوب کودکان صحبت کردیم.

اهمیت نقش والدین در تربیت کودک منظم:
والدین نقش بسیار موثری در آموزش نظم و تربیت منظم کودکان دارند. والدین بر اساس نوع رفتار به سه گروه تقسیم می شوند:

والدینی که اقتدارگرا و اقتدارگرا هستند و در صورت عدم رعایت قوانین قوانین انعطاف ناپذیری وضع می کنند و مجازات می کنند.
والدینی که آرام هستند و به کودک اجازه می دهند هر کاری انجام دهد و محدودیت را مضر می داند.
والدین رفتاری که متناسب با سن و توانایی هایشان از فرزندان خود انتظار دارند.
والدین مستبد و سختگیر نمی توانند کودک را به طور منظم تربیت کنند زیرا سختگیری بیش از حد در این مورد احتمال مقاومت و بی نظمی یا شیدایی در کودکان را ایجاد می کند. پیش نیاز رشد و سن کودک بازی است.

تجهیزات بازی را در اتاق توزیع کنید و بنابراین نمی توان انتظار داشت که همیشه یک اتاق مرتب داشته باشد و همیشه با تجهیزات جمع و جور بازی کند. اگر کودک همیشه جمع و جور است ، باید در سلامت روان و تربیت او شک کنیم.

دستور آموزش به کودکان

والدین آسان نیز نمی توانند کودک را به طور مرتب بزرگ کنند زیرا آنها همیشه خودشان عمل می کنند و نمی خواهند فرزندشان تنبیه شود. این والدین معتقدند که فرزندشان در آینده و در بزرگسالی نظم را یاد خواهد گرفت و نیازی به سختگیری و آموزش نظم به او ندارند. به همین دلیل است که آنها همیشه سعی می کنند اتاق کودک را به تنهایی مرتب و مرتب کنند و متأسفانه کودکانی غیرمسئول پرورش دهند.

اما والدینی که آگاهانه رفتار می کنند ، این نوع والدین همیشه سعی می کنند بهترین رفتار را داشته باشند و منطقی و جدی رفتار کنند ، این نوع والدین هرگز از خشونت استفاده نکرده اند و خودشان نیز به عنوان یک الگوی بسیار منظم عمل می کنند. آنها انتظار دارند فرزندشان متناسب با توانایی ها و سن خود باشد.

سن آموزش نظم و انضباط به کودک
یکی از سالاتی که والدین می پرسند این است که چه موقع به فرزندان خود نظم و انضباط می دهند. شما می توانید از کودکی نظم و انضباط را به کودک خود بیاموزید ، اما باید با کودک خود رفتار مناسب داشته باشید و انتظار نداشته باشید که او دائماً نظم و انضباط داشته باشد و باید در این سن مفاهیم “درست” و “غلط” را به او بیاموزید. ملاقات.

برای کودک خردسالی که فقط یک سال دارد ، نظم باید از طریق معاشرت و آموزش مرزها در ذهن او نهادینه شود. کودک معنای قوانین و مقررات را درک نمی کند تا زمانی که به 3/5 تا 4 سالگی برسد ، اما با افزایش سن می تواند به مفهوم کلی تر و ملموس تری از قوانین دست یابد و از آن سن به بعد می توان دقیق تر به کودک دستور داد.

نظم را به کودکان در سنین مختلف آموزش دهید
والدین باید به سن و توانایی خود در آموزش نظم به کودک توجه کنند و انتظارات منطقی از کودک خود داشته باشند. برای آموزش نظم به کودکان در سنین مختلف از روش های زیر استفاده کنید.

آموزش نظم و انضباط به کودکان زیر سه سال
در بخش قبلی آموزش منظم کودکان ، در قسمت قبلی بیان شد که کودکان خردسال ، توجه ، درک زبان ، حافظه و دقت محدودی دارند و بهترین راهکارها برای نظم دادن به این کودکان ، کنترل آسیب های آنها است تا آموزش. بنابراین ، روش های زیر را برای آموزش نظم و انضباط به کودک امتحان کنید:

1. هنگامی که کودک شما سعی می کند آنها را پخش کرده و حواس او را پرت کند ، کودک را از دردسر دور کرده و حواس او را پرت کنید. در این زمان کودک کوچک است و نمی فهمد که این وسیله خطرناک است و نباید آن را لمس کرد. او با این حرکات به تدریج اصول نظم را یکسان کرد.

2. در موقعیت های جدی دیگر نمی توانید از این کلمه قاطعانه استفاده کنید ، اما به خاطر داشته باشید که اگر بیش از حد از این کلمه استفاده کنید ، اثربخشی آن را از بین می برد.

3. هنگامی که نوسانات خلقی کودک شما تشدید می شود ، کاری کنید که او آرام شود. کودکان وقتی نتوانند عصبانیت خود را کنترل کنند غر می زنند. اگر کودک شما در اتاق می دود و اسباب بازی هایش را پهن می کند. گریه می کند و جیغ می کشد و همه چیز را دور می اندازد. او را آرام کن.

یادتان باشد عصبانی نشوید. اگر اجازه داد ، او را در آغوش بگیرید و محکم نگه دارید تا آرام شود. در این زمان سعی نکنید با او صحبت کنید و به او مشاوره دهید. در پایان مشاجره ، او را به اتاق خود ببرید و از او بخواهید آنچه را که بازی کرده ترتیب دهد و در این زمینه به او کمک کند.

4. کودک شما باید بتواند به شما اعتماد کند ، به اعتماد کودک توجه کند و به نیازهای او پاسخ دهد. این اعتماد وقتی ضروری است که او بزرگ شود و برایش حد و مرز تعیین کند. در این زمان ، اگر او به شما اعتماد ندارد و از عشق شما به خود اطمینان ندارد ، چگونه می تواند از قوانین و محدودیت های شما پیروی کند؟

5- كودكان در سن یك سالگی به تدریج می فهمند كه چه می كنند. در این سن شما باید به تدریج به كودك اطلاع دهید كه مسئول اقدامات او است. بنابراین او باید نتیجه عملکرد خود را درک کند. به عنوان مثال ، اگر فرزندتان بشقاب خود را روی زمین خالی کرد ، با او جنگ نکنید. فقط به او بگویید بعد از خوردن غذا تمیز شود.

6. وقتی کودک کاری را که دوست دارید انجام می دهد ، از او خداحافظی کنید و او را تشویق کنید و فقط در صورت انجام کار بد با او مبارزه کنید.

7. کودکان بالای 18 ماه احساس نوع دوستی و همکاری دارند و دوست دارند در همه کارهایی که انجام می دهند به شما کمک کنند اما گاهی اوقات برای یادگیری آن را خراب می کنند. از کودک خود بخواهید تا در بسته بندی وسایل و اتاق خود به شما کمک کند.

آموزش نظم و انضباط به کودکان بیش از سه سال
یکی از مسئولیت های والدین و گام بعدی برای والدین مدرسه ، آموزش مهارت های زندگی به کودکان است. برای آموزش نظم و تربیت به کودک بالای سه سال از روش های زیر استفاده کنید:

ارتباط عاطفی قوی تری با کودک داشته باشید

برای اینکه کودک قوانین شما را زیر پا نگذارد ، باید رابطه عاطفی قوی تری با فرزند خود داشته باشید و مهربان باشید و با او رفتار صحیحی داشته باشید. قبل از ایجاد محدودیت ، با احساسات کودکان همدلی کنید. با همدلی کودک و احساسات او را می پذیرید و به او عشق بی قید و شرط می بخشید.

تعیین سفارش برای کودکان

از سیستم تقویت و پاداش استفاده کنید

افزایش رفتار خوب و کاهش کودک آزاری ، پاداش دادن و تشویق کودکان بسیار مثر است. انواع مختلفی از جوایز وجود دارد:

پاداش های نامحسوس

پاداش های نامحسوس مانند توجه به رفتار مثبت از طریق نگاه کردن ، لبخند زدن ، بغل کردن ، نوازش کردن ، پاداش کلامی و تحسین ، در تقویت رفتار مطلوب مثر است.

پاداش مادی

در ازای رفتار مثبت کودک می توانید پاداش هایی مانند غذاهایی که کودک دوست دارد مانند آب نبات ، شکلات و پاستیل ، اسباب بازی های مورد علاقه کودک برای تقویت رفتار مثبت او ارائه دهید.

جوایز موقعیتی

این نوع پاداش شامل فراهم آوردن فرصت هایی برای لذت بردن از کودک است. مانند پیاده روی به پارک ، بازی ، گردش های خانوادگی و رفتن به مکانی که کودک به آن علاقه دارد.

در مورد جایزه ها این نکات را دنبال کنید:

دلیل پاداش را به کودک بگویید.
رفتار هدف را مشخص کنید و به هر یک پاداش دهید.
همیشه از رفتار مثبت و تمجید کلامی برای رفتار مطلوب کودک خود استفاده کنید.
از پاداش های مبهم استفاده نکنید.
رفتار خوب را با نقاشی یا نوشتن ثبت کنید و هر بار که رفتار ستاره نشان داد یا برچسب رفتار مثبتی زد ، علامت گذاری کنید و پس از چند بار تکرار پاداش بزرگی به او بدهید.
قبل از اینکه رفتاری به خواست کودک انجام شود ، کودک را به عنوان دیه بازخرید نکنید ، آنچه را که می خواهد به او داده می شود.
یک برنامه ساختاری را در نظر بگیرید

برای به دست آوردن مهارت های انضباط شخصی ، کودکان به یک برنامه منظم و منظم نیاز دارند ، بنابراین قوانین مشخص و مشخصی را وضع کنید و هر زمان قانونی را نقض کردید ، حتما عواقب آن را دنبال کنید.

تأکید کنید که نظافت و نظم باعث می شود فرد احساس خوبی داشته باشد

سعی کنید این تفکر را در خانه خود القا کنید که یک خانه تمیز احساس خوبی دارد. این گفتگو بر وجود کودک تأثیر می گذارد و او معتقد است منظم بودن برابر با احساس خوب است.

بهترین راههای آموزش نظم به کودکان در رده های سنی مختلف

زمان تمیز کردن را سرگرم کننده و سرگرم کننده کنید

مراحل نظافت را برای فرزندتان سرگرم كنید و هنگام مرتب كردن خانه آواز بخوانید تا فرزندتان را به مشاركت ترغیب كنید. شما می توانید جمع آوری اسباب بازی ها از زمین را به یک بازی سرگرم کننده تبدیل کنید.

قبل از شروع کار جدید ، باید وسایل بازی قبلی را جمع کنید

قبل از انجام هر بازی جدید ، بسته بندی وسایل خود را برای کودک خود عادت دهید. برای رسیدن به این هدف ، باید به کودک خود هشدار دهید که تا زمانی که همه تجهیزات در محل قرار نگیرند ، بازی وجود ندارد ، به طوری که با گذشت زمان این امر به یک عادت تبدیل می شود.

فرزندان خود را مجبور به انجام کاری نکنید

سعی نکنید فرزندان خود را مجبور به انجام کاری کنید ، زیرا به این ترتیب آنها انضباط شخصی را یاد نمی گیرند. در عوض ، این موارد را مانند کارهایی تصور کنید که باید به طور منظم انجام دهید تا از انتخاب های خود بیشترین استفاده را ببرید.

از محرومیت از امتیازات استفاده کنید.

اگر فرزند شما قوانین را زیر پا گذاشت ، از محرومیت از امتیازات استفاده کنید تا با عواقب کار خود روبرو شود.

الگوی انضباط شخصی باشید

با نشان دادن رفتار صحیح به فرزندان و نشان دادن نحوه انجام وظایف و تنبیه ، الگوی خوبی برای فرزندان خود باشید.

آموزش ترتیب معکوس به کودکان
برای کاهش رفتار منفی و بی نظمی می توان از روش های مختلفی استفاده کرد ، از جمله نادیده گرفتن ، خویشتنداری و سکوت. این روش ها بسته به نوع رفتار متفاوت است. برای آموزش نظم و انضباط به کودکان از روش های معکوس زیر استفاده کنید:

رفتار خوب را به کودک نگویید بلکه رفتار منفی را شناسایی کرده و رفتاری را که می خواهید اصلاح کنید ضبط کنید و کودک را از رفتار بد آگاه کنید.
برای کودک یک قانون مشخص تنظیم کنید و توضیح منطقی دهید که چرا این رفتار اشتباه است.
رفتاری را که فقط برای جلب توجه دیگران است و به کودک یا دیگران آسیب نمی رساند و حتی بازخورد منفی مانند تماشا ، اخم ، جنگ و … ندارد ، نادیده بگیرید.
در پاسخ به برخی از رفتارهای منفی ، پیامدهای منفی آشکاری را برای کودک ایجاد کنید. کودک باید بداند که در چنین رفتاری همیشه چنین نتیجه ای را دریافت می کند.
از روش زمان ساکت معمولاً برای رفتارهایی استفاده می شود که کمتر قابل کنترل بوده و برای دیگران مضر است. صبر کنید تا او آرام شود و دوباره از او بپرسید که می خواهید چه کاری انجام دهد.

منبع:
https://namnak.com/Teaching-order-to-children.p15295

حتما ببینید

دلایل نفخ بعد خوردن غذا

دلایل نفخ بعد خوردن غذا

نفخ شکم یکی از رایج ترین علائم گوارشی است و تقریباً همه می دانند که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *