طرز تهیه کاسه زرد

طرز تهیه شله زرد 4 نفره 15 نفره 8 نفره روزا تهیه فوری 100 نفره 200 نفره 50 نفره عکس با شیر پخت اولیه شله زرد

شله زرد یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به عنوان دسر نیز شناخته می شود، البته امروزه بیشتر به عنوان پیش غذا تهیه می شود. نکته جالب در مورد شله زرد این است که آن را مانند قیمه و عدس پلو به عنوان ضیافت می شناسند و به همین دلیل معمولاً به مقدار زیاد طبخ می شود و در مناسبت های مذهبی خاص به عنوان نذری توزیع می شود.

برای تهیه صدف زرد نذری ابتدا برنج را در آب و گلاب خیس می کنیم. بادام ها را خیس کنید تا پوست آن ها جدا شود. سپس برنج خیس خورده را با آب در قابلمه می پزیم و روی آن را می بندیم و حرارت را کم می کنیم تا بجوشد. بعد از نیم پز شدن برنج شکر را اضافه کرده و هم می زنیم تا شکر حل شود و دیگر پوست زرد آن جدا نشود.

بادام خرد شده و زعفران دم کرده را به همراه نمک اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد. در صورت لزوم کره را اضافه کنید و پس از خنک شدن، روی ظرف زرد را تزئین و سرو کنید تا دستورالعمل کامل مرحله به مرحله را ببینید. طرز تهیه کاسه زرد در ادامه با وب سایت چیست؟ با کسی بودن

عناصرمقدار مواد
برنج نیمه دانه2 لیوان
قند4 لیوان
گل سرخنصف لیوان
خلال بادام100 گرم
کره100 گرم
زعفران دم کرده2 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری
دارچینتزئین کنید

طرز تهیه کاسه زرد

مرحله 1: برنج را آماده کرده و بشویید

آماده کردن کاسه نذری زرد ابتدا برنج را تمیز می کنیم و در ظرف بزرگی می ریزیم و روی برنج آب می ریزیم. به آرامی با دست برنج را برگردانید و آب آن را بیرون بریزید و دوباره روی برنج آب بریزید. این همه چیز است.

مرحله 2: برنج را با گلاب و آب خیس کنید

این کار را چند بار تکرار می کنیم تا آب برنج شفاف شود و برنج کاملا شسته شود، سپس آب را خالی کرده و 1 لیوان گلاب و 1 لیوان آب روی برنج می ریزیم و 30 دقیقه می گذاریم ظرف به مدت 30 دقیقه بماند. .

مرحله 3: بادام ها را خیس کرده و برای پخت آماده کنید

بادام ها را در یک کاسه آب بریزید، بگذارید خوب خیس بخورد و پوست قهوه ای آن را به راحتی جدا کنید. پس از 30 دقیقه خیساندن برنج در مخلوط آب و گلاب، 8 لیوان آب در قابلمه ای که برای پخت برنج زرد آماده شده است می ریزیم.

مرحله 4: آب را بجوشانید و مخلوط برنج را اضافه کنید

سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر بجوشد و سپس مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا آب دوباره بجوشد. سپس حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد.

مرحله 5: شکر را اضافه کنید و بافت برنج را تست کنید

سپس کمی برنج را با دندان تست می کنیم. وقتی برنج کاملا نرم شد ابتدا زعفران را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا رنگ زعفران کاملا خارج شود. سپس شکر را اضافه می کنیم و مواد را خوب می زنیم تا نچسبند.

مرحله ششم: بادام و زعفران را اضافه کنید

بعد از حل شدن شکر در مواد، پوست زرد را مدام هم می زنیم تا به ته نچسبد. حالا بادام ها را پوست گرفته و از وسط نصف می کنیم تا خلال شود. کمی از آن را برای تزیین کنار می گذاریم و بقیه را در کاسه زرد رنگ می ریزیم. سپس مقداری نمک به کاسه زرد اضافه می کنیم.

مرحله 7: به غلظت مورد نظر برسید

سپس پوست زرد را هم می زنیم تا به غلظت مورد نظر برسد. وقتی احساس کردیم قواره زرد به غلظت دلخواه رسید مقداری از قواره زرد را در ظرف مناسبی می ریزیم و می گذاریم کمی خنک شود و میل می کنیم.

مرحله 8: غلظت نهایی را تنظیم کرده و کره را اضافه کنید

وقتی قوام خوب شد کره را در کاسه زرد اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه شعله را خاموش کنید و بگذارید کاسه زرد خنک شود. اگر پوست زرد هنوز شل است و به غلظت کافی نرسیده به آن زمان می دهیم تا بپزد.

مرحله نهم: صدف های زرد را تزئین کرده و سرو کنید

البته باید به مشابه بودن پوست زرد هم توجه کنیم مشکوفی بعد از خنک شدن کمی سفت می شود. در نهایت پوست زرد را در ظرف مورد نظر قرار می دهیم و روی آن را با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین می کنیم.

نکاتی برای تهیه پوست زرد

کالری پوسته زرد نذری

کالری پوست زرد که یکی از غذاهای محبوب نذری است نسبتا زیاد است. به عنوان مثال، هر قاشق غذاخوری از این دسر سنتی حاوی حدود 49 کالری و همچنین 9 گرم کربوهیدرات، 64 گرم شکر و 2.1 گرم چربی است. به همین دلیل مصرف بیش از حد لوبیا زرد باعث چاقی می شود.

پوست زرد را بریزید

یکی از مشکلاتی که بعد از پخت شله زرد با آن مواجه می شویم این است که وقتی شله زرد را در یخچال می گذاریم مانند فرنی آبکی می شود و ظاهر و طعم آن تحت تاثیر قرار می گیرد. دلیل این مشکل این است که آب کاسه زرد تبخیر نشده است.

پس از آماده شدن کامل کاسه زرد، بهتر است شعله پخش کن را زیر آن بگذارید و یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بگذارید. این باعث می شود آب اضافی کاسه زرد تبخیر شود و آبیاری متوقف شود.

طرز تهیه پوسته زرد کپک زده

برای تهیه کاسه زرد زعفرانی شکل، ابتدا برنج را تمیز کرده و شسته و به مدت 3 ساعت در گلاب و آب خیس می کنیم. سپس آب را دور می ریزیم و برنج را با 10 لیوان آب جوش در قابلمه می ریزیم. بعد از اینکه برنج پخت، زعفران دم کرده را اضافه کرده و مخلوط کنید.

شکر، عصاره هل یا هل رنده شده، کره، گلاب و خلال بادام را یکی یکی اضافه کنید و مخلوط کنید. پودر ژلاتین را در آب سرد حل کرده و بجوشانید و به مخلوط اضافه کنید. بعد از پخت و دم کشیدن پوست زرد را داخل قالب می ریزیم و بعد از بستن در یخچال روی آن را با دارچین و پودر پسته تزئین می کنیم.

خلال بادام خانگی

اگر دوست دارید کاسه زرد خود را با خلال بادام ارگانیک خوشمزه تهیه کنید، توصیه می کنیم از خلال بادام خانگی استفاده کنید. اگر با طرز تهیه خلال بادام در منزل آشنایی ندارید، می توانید از مطلب زیر اطلاعات لازم را کسب کنید.