طرز تهیه سماق قطاق
در قلب یک فرهنگ غنیپختن» در منطقه شمال کشورمان، سماق قطاق به عنوان یک غذای سنتی و پرطرفدار شناخته می شود که با ترکیبی از مواد خوش طعم و ادویه های معطر طعمی منحصر به فرد و فراموش نشدنی می دهد. این غذا غنی شده با گوشت گوسفند و همراه با طعم مطبوع سماق ترش و لذیذ، نه تنها بدن را گرم می کند، بلکه باعث تقویت ذهن نیز می شود.
برای تهیه سماق قطاق ابتدا گوشت گوسفندی را با پیازچه ربع شده، چوب دارچین و ادویه در قابلمه آب می پزیم تا نیم پز شود. سپس گوشت را صاف کرده و پیاز و دارچین را جدا می کنیم. سیب زمینی را می توان بسته به سلیقه خود خرد، تفت داد یا سرخ کرد و به خورش اضافه کرد. یک پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و تفت می دهیم سپس گوشت و آب گوشت را اضافه می کنیم و می گذاریم خورش بپزد و غلیظ شود. در آخر سماق حل شده در آب جوش را اضافه کنید و بعد از نمک با برنج سرو کنید.
عناصر | مقدار |
یک پیاز | 3 تکه |
گوشت بره و گوسفند | 300 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
سماق | 2 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 قطعه |
نمک | کافی |
فلفل سیاه | کافی |
زردچوبه | کافی |
طرز تهیه سماق قطاق
مرحله 1: آماده کردن گوشت
گوشت گوسفند را به قطعات کوچک برش دهید. یک چهارم پیاز. تکه های گوشت، پیاز خرد شده، چوب دارچین و ادویه ها را در یک قابلمه بزرگ بریزید. سپس چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت نیم پز شود.
مرحله 2: گوشت را جدا کنید
بعد از نیم پز شدن گوشت، قابلمه را از روی حرارت بردارید. محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا گوشت و آب آن جدا شود. تکه های پیاز و چوب دارچین را دور بریزید و فقط گوشت را نگه دارید.
مرحله 3: سیب زمینی را آماده کنید
سه روش برای اضافه کردن سیب زمینی پیشنهاد می شود: سیب زمینی را حلقه حلقه کرده و مستقیم به خورش اضافه کنید، در ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید و یا سرخ کنید و هنگام سرو اضافه کنید. روش مورد نظر خود را انتخاب کنید.
مرحله 4: پیاز را سرخ کرده و گوشت را اضافه کنید
پیاز باقی مانده را نگینی خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید. سپس گوشت نیم پز و آب گوشت را به همراه سیب زمینی های آماده شده به تابه اضافه کنید.
مرحله 5: خورش را بپزید
با افزایش حرارت شروع کنید تا مخلوط بجوشد. بعد از پخت، در قابلمه را بپوشانید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد و آب گوشت غلیظ شود.
مرحله 6: سماق را اضافه کنید
پودر سماق را در یک لیوان با کمی آب جوش حل کنید. سپس این محلول را به خورش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا طعم آن در کل خورش پخش شود.
مرحله 7: سرو کنید
در پایان پخت نمک را اضافه کنید. اجازه دهید خورش کمی بیشتر بپزد تا به غلظت دلخواه برسد. بعد از غلیظ شدن خورش آماده سرو است. آن را با برنج سرو کنید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.