پیراشکی را اینگونه آماده می کنید
دمپختک باقالی که به دمی باقلی نیز معروف است، یکی از پلوهای خوشمزه و آسان ایرانی است. آموزش آشپزی به صورت کامل و گام به گام طرز تهیه جوانه لوبیا در ادامه با تو چی هستی با کسی بودن
برای تهیه دمپختک ابتدا حبوبات را دو ساعت خیس کرده و برنج را جداگانه با نمک خیس می کنیم. پیازها را نگینی خرد کرده و در کره تفت می دهیم سپس لوبیاهای آبکش شده را اضافه کرده و با ادویه ها تفت می دهیم.
بعد از اضافه کردن آب، برنج، پیاز داغ، نمک و زعفران را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا آب به جوش آید. در آخر روغن را اضافه می کنیم و بخارپز را زیر درب آن قرار می دهیم تا غذا دم بکشد. دمپختک بعد از دم کشیدن با کره، خیار، سالاد شیرازی و تخم نیمرو سرو می شود.
- آموزش کامل طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه: چگونه طعم رستوران را به خانه بیاوریم؟
عناصر | مواد لازم برای 4 نفر |
برنج | 4 فنجان |
لوبیا زرد | 1.5 فنجان |
یک پیاز | 2 عدد وسط |
تخم مرغ | 2 عدد |
اب | 4.5 فنجان |
کره | 50 گرم |
نمک و فلفل سیاه | کافی |
روغن و زردچوبه | کافی |
پیراشکی را اینگونه آماده می کنید
مرحله 1: آماده سازی اولیه مواد
برای تهیه دمپختک ابتدا لوبیاها را به مدت دو ساعت در ظرف آب خیس می کنیم تا نرم شوند. سپس برنج را بسته به نوع آن در ظرفی جداگانه با کمی نمک خیس می کنیم. ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد می کنیم.
مرحله 2: پیاز را سرخ کرده و لوبیا را اضافه کنید
سپس پیاز ناگینی را با نصف کره در قابلمه مناسبی تفت می دهیم تا پیازها روشن و قهوه ای طلایی و سپس نصف شوند. پیاز داغ آن را کنار می گذاریم. بعد لوبیاها را شسته و به پیاز اضافه می کنیم.
مرحله 3: لوبیا را تفت دهید و ادویه جات را اضافه کنید
حالا حبوبات را چند دقیقه تفت دهید تا در هنگام پخت کمی سرخ شده و له نشوند. در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به حبوبات اضافه می کنیم (در صورت تمایل می توانید ادویه مورد علاقه خود را نیز در این زمان اضافه کنید).
- راهنمای کامل پخت پلو استانبولی خوشمزه به سبک رستورانی
مرحله 4: آب را اضافه کنید و لوبیاها را بپزید
سپس لوبیاها را همراه با ادویه ها تفت می دهیم تا یکدست و یکدست شوند. بعد از اینکه مواد خوب مخلوط شدند 2 پیمانه آب داغ اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا حبوبات به مدت 10 دقیقه با حرارت خیلی ملایم بپزند.
مرحله 5: برنج را اضافه کنید
بعد برنج را آبکشی می کنیم و بعد به قابلمه اضافه می کنیم. بعد از اضافه کردن دو و نیم لیتر آب داغ به همراه پیاز داغ به برنج، یک قاشق غذاخوری نمک و در صورت تمایل کمی زعفران دم کرده اضافه می کنیم تا رنگ غذا بهتر شود.
مرحله 6: آب را بجوشانید
حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب زودتر بجوشد. بعد از به جوش آمدن آب قابلمه حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و صبر می کنیم تا آب داخل قابلمه کشیده شود و آب بسیار کمی در قابلمه باقی بماند.
- طرز تهیه دمی گوجه فرنگی خوشمزه و آسان با سیب زمینی را بیاموزید: یک غذای سریع و آسان
مرحله 7: دم کردن بخارپز
سپس 2 قاشق غذاخوری روغن مایع (می توانید از کره هم استفاده کنید) به قابلمه اضافه می کنیم و در قابلمه را می پوشانیم تا غذا دم بکشد. در این زمان می توانید برای دم کشیدن بهتر یک بخارپز زیر درب قابلمه قرار دهید.
مرحله هشتم: تهیه و سرو نهایی پیراشکی
حدود 45 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد تا خوب دم بکشد. بعد از آماده شدن کوفته، باقی مانده کره را داخل آن بریزید و هم بزنید. علاوه بر دمپختک از انواع ترشی، سالاد شیرازی و تخم مرغ نیم پز استفاده می شود.
نکاتی برای درست کردن کوفته ها
کالری موجود در جوانه لوبیا
در ارزیابی کالری جوانه لوبیا مشخص شد که مصرف هشت قاشق غذاخوری از این غذای خوشمزه و مقوی انرژی معادل 320 تا 380 کالری به بدن می رساند که بسته به روش پخت و مواد مصرفی متفاوت است.
زعفران زعفران
معمولا از زردچوبه برای رنگ آمیزی دمپختک استفاده می شود. اما اگر می خواهید رنگ دمپختک شما کدر نشود، می توانید مقدار کمتری زردچوبه اضافه کنید و به جای آن از زعفران دم کرده استفاده کنید، علاوه بر عطر بهتر دمپختک طعم شما را نیز بهبود می بخشد و رنگ شادی تری نیز خواهد داشت. .
طرز تهیه کوفته بلغور
برای تهیه کوفته بلغور ابتدا باید بلغور را خیس کنید، لوبیا سبز را نیم پز کنید و مرغ را مکعبی خرد کرده و بپزید. سپس پیاز را تفت دهید و مرغ، لوبیا سبز و ادویه را اضافه کنید. رب گوجه فرنگی و بلغور را به مخلوط اضافه کنید سپس گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کنید. وقتی آب قابلمه کم شد، اجازه دهید بخارپز به دم کشیدن ادامه دهد.
- آموزش کامل طرز تهیه کوفته بلغور با مرغ و لوبیا سبز: قدم به قدم به روش سنتی