سونوگرافی ترانس واژینال یا داخلی
سونوگرافی کاربردهای زیادی برای تشخیص بیماری های مختلف دارد. سونوگرافی از طریق واژن یا داخلی یکی از کاربردی ترین روش های سونوگرافی برای خانم ها است.
سونوگرافی کاربردهای زیادی برای تشخیص بیماری های مختلف دارد. سونوگرافی از طریق واژن یا داخلی یکی از کاربردی ترین روش های سونوگرافی برای خانم ها است.
در این مقاله قصد داریم شرح کاملی از این نوع سونوگرافی ارائه دهیم. مانند بسیاری از افراد ، احتمالاً سوالات زیادی در مورد سونوگرافی از طریق واژینال دارید. در این مقاله می توانید سوالات متداول در این مورد را پیدا کنید.
سونوگرافی داخلی چیست؟
در سونوگرافی از امواج صوتی به جای پرتوهای نور استفاده می شود. این اجازه می دهد تا نتایج بلافاصله نمایش داده شوند. بنابراین پزشک می تواند بافت داخلی بدن را کنترل کرده و اطلاعات مورد نظر را بدست آورد.
سونوگرافی روش های مختلفی دارد. برای سونوگرافی داخلی ، مبدل سونوگرافی با کاندوم پوشانده می شود. برای روانتر کردن حرکت در اندام های داخلی ، پزشک پروب را با ژل سونوگرافی آغشته می کند.
لازم به ذکر است که ژل های مورد استفاده برای این کار کاملا بهداشتی و ضد حساسیت هستند. بنابراین ، آنها مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نمی کنند.
به محض ورود سنسور به اندام های داخلی بدن ، تصویر بافت داخلی بدن بیمار بر روی مانیتور نمایش داده می شود. با حرکت دادن حسگر در بدن ، پزشک می تواند وضعیت تخمدان ها ، رحم و قسمت های مورد نظر در اندازه های مختلف را بررسی کند. معاینه دقیق در سونوگرافی TVS بسیار مهم است.
یکی از مهمترین موضوعات در زمینه سونوگرافی داخلی ، تجربه و مهارت پزشک معالج است. اول از همه ، پزشک شما باید تجربه و تجربه زیادی در انجام این نوع سونوگرافی داشته باشد.
تجربه و مهارت های پزشک باعث می شود بیمار آزار دهنده نباشد و همچنین تشخیص پزشک دقیق و بدون نقص خواهد بود. در مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر وهاب آقایی تمام خدمات مورد نظر شما در زمینه سونوگرافی توسط بهترین پزشکان زن ارائه می شود.
سونوگرافی داخلی چه کاربرد هایی دارد؟
سونوگرافی واژن بهترین روشی است که می تواند در بیماری های زنان استفاده شود. این روش فقط برای خانمهاست و ممکن است اطلاعات دقیق تری از سایر روشها در اختیار پزشک قرار دهد. این سونوگرافی به تشخیص بسیاری از موارد در بدن بیمار کمک می کند که در زیر ذکر شده است.
سرطان دستگاه تناسلی: با سونوگرافی واژن ، پزشک می تواند تمام عوامل غیر طبیعی را در بدن بیمار مشاهده کند. در حقیقت ، یکی از سریع ترین راه ها برای تشخیص بیماری هایی مانند سرطان ، کیست و … استفاده از این روش اولتراسونیک است.
تشخیص کیست و فیبروم: همانطور که قبلاً گفته شد ، سونوگرافی داخل واژینال دقت بیشتری نسبت به سایر روش های سونوگرافی دارد. بنابراین می توان کیست ها و فیبروم ها را در تخمدان ها و رحم به طور دقیق تشخیص داد.
بارداری: با کمک سونوگرافی داخلی می توان انواع مختلف بارداری را تشخیص داد. حاملگی طبیعی و حاملگی خارج رحمی با استفاده از واژن تشخیص داده می شود. تشخیص به موقع حاملگی خارج رحمی برای حفظ سلامت مادر بسیار مهم است.
سقط جنین: این عامل دیگری است که توسط Sony TVS تشخیص داده شده است.
جفت سرراه: در بعضی از مادران باردار ، جفت در دهانه رحم تحتانی قرار دارد. این خطراتی را برای مادر ایجاد می کند. اول از همه ، این عارضه باید تشخیص داده شود ، که از طریق سونوگرافی داخلی امکان پذیر است.
مشکلات قاعدگی: علت بی نظمی قاعدگی با کمک سونوگرافی داخلی بررسی می شود.
ارزیابی مشکلات ناباروری: یکی از اقدامات انجام شده برای درمان ناباروری سونوگرافی واژن است.
این سبک سونوگرافی در دوران بارداری نیز انجام می شود. بررسی سلامت ، ضربان قلب و رشد جنین دلایل سونوگرافی داخلی در دوران بارداری است.
روش انجام سونوگرافی واژینال به چه صورت است؟
در ابتدای مقاله نحوه ورود پروب سونوگرافی داخلی به بدن را توضیح دادیم. برای انجام سونوگرافی ، بیمار باید پشت تخت دراز بکشد و زانوهای خود را خم کند.
پس از قرار دادن پروب در بدن بیمار ، پزشک نتایج بدست آمده از فرآیند سونوگرافی را کنترل و ارزیابی می کند.
تفاوت ترانس واژینال با سونوگرافی لگن چیست؟
همانطور که قبلاً خواندید ، مهمترین تفاوت سونوگرافی لگن و واژن در روش انجام آنهاست. سونوگرافی داخلی برای زنان می تواند نتایج دقیق تر و بهتری را نشان دهد.
با این حال ، در برخی موارد ، تشخیص سونوگرافی حفره شکم امکان پذیر است و بنابراین هیچ سونوگرافی داخلی انجام نمی شود.
برای سونوگرافی لگن ، مثانه بیمار باید پر باشد. اما برای سونوگرافی از طریق واژن ، مثانه باید نیمه پر یا خالی باشد. در سونوگرافی شکم هیچ گونه ناراحتی وجود ندارد.
اما در ترانس واژینال ، هنگامی که پروب وارد بدن می شود ، بیمار ممکن است احساس ناراحتی جزئی یا درد جزئی کند. این کاملاً شبیه لک است.
در برخی موارد ، زنان از انجام سونوگرافی واژن خودداری می کنند. به همین دلیل ، سونوگرافی لگن بر روی آنها انجام می شود. به طور کلی بهتر است شرایط خود را به یک متخصص توصیف کنید و انتخاب روش سونوگرافی را به او بسپارید.
پیش از سونوگرافی چه کارهایی باید انجام دهیم؟
قبل از انجام سونوگرافی نیازی به انجام کار خاصی نخواهید داشت. بهتر است موهای زائد را در ناحیه مورد نظر کوتاه کنید.
قبل از انجام این نوع تصویربرداری با پزشک خود در مورد آلرژی خود صحبت کنید. به عنوان مثال ، برخی از بدن زنان به لاستیک حساس هستند. بنابراین ، پزشک از روش های جایگزین کاندوم برای پوشاندن پروب استفاده می کند.
در دوران قاعدگی یا لکه بینی بهتر است سونوگرافی داخلی انجام نشود. اما اگر سونوی اضطراری دارید و از تامپون استفاده می کنید ، آن را بردارید.
اگر پزشک شما قبل از انجام سونوگرافی در مورد برخی موارد با شما صحبت کرده است ، حتما آنها را دنبال کنید.
آیا سونوگرافی داخلی خطرات یا عوارض جانبی دارد؟
به طور خلاصه ، پاسخ این سوال منفی است. سونوگرافی یکی از کم خطرترین روش ها برای تشخیص های لازم در زمینه های مختلف است. در سونوگرافی از اشعه استفاده نمی شود.
این یکی از مهمترین عواملی است که ثابت می کند این روش تشخیصی برای سلامتی مادر و جنین خطری ندارد.
تنها درد و ناراحتی که هنگام ورود پروب به بدن مشاهده می کنید ، تنها مشکل سونوگرافی داخلی است. البته در موارد نادر ، درد ناشی از ورود پروب زیاد است. در این حالت حتماً به پزشک خود بگویید.
آیا احتمال بروز خطا در نتیجه سونوگرافی واژینال وجود دارد؟
یکی از مهمترین عواملی که با دقت زیاد نتایج داخلی تصاویر باعث راحتی شما می شود مراجعه به یک مرکز معتبر است. به همین دلیل مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر وهاب آقایی را توصیه می کنیم.
اما با داشتن مزایای آشکار ، باید برخی از معایب آن را نیز بدانید. در زیر به آنها اشاره می کنیم.
- پر بودن بیش از حد مثانه و روده.
- اضافه وزن
- زخم های دستگاه تناسلی.
- عدم همکاری بیمار با پزشک
بیمار باید در حین سونوگرافی واژن این عوامل را از بین ببرد تا نتیجه دقیقی بدست آورد. اگر نتایج صحیح نباشد ، متخصصان حاضر در کیت روش سونوگرافی را تکرار می کنند.
——-.
سونوگرافی واژینال چیست و چه کاربردی دارد؟
در روش سونوگرافی، با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا اندام های داخلی بدن ارزیابی می شوند. سونوگرافی توسط فردی متخصص در این زمینه انجام می شود.
سونوگرافی ترانس واژینال یکی از انواع سونوگرافی است که از آن برای بررسی اندام های داخل لگنی زنان استفاده می شود.
درهنگام سونوگرافی ترانس واژینال، واژن، رحم، سرویکس (دهانه رحم)، آندومتر، لوله های رحمی، تخمدان ها و مثانه ارزیابی می شوند. سونوگرافیست با استفاده از ابزار مخصوصی به نام پروب، اندام های داخلی لگن را بررسی می نماید.
سونوی واژینال با سونوگرافی شکمی (ابدومینال) تفاوت دارد، در سونوگرافی شکمی (ابدومینال) پروب سونوگرافی بر روی شکم بیمار قرار داده می شود.
سونوگرافی واژینال بدون درد انجام می شود و به دلیل عدم استفاده از امواج رادیویی، بی خطر است. معمولا در هنگام سونوگرافی واژینال تزریق انجام نمی گیرد و در صورت درخواست پزشک، سونوگرافی با تزریق انجام می شود.
در سونوگرافی ترانس واژینال، امواج صوتی با فرکانس بالا، تصاویری با جزئیات دقیق تر ایجاد می کنند.
از سونوگرافی واژینال برای بررسی چه مواردی استفاده می شود؟
سونوگرافی واژینال جهت بررسی موارد زیر انجام می گیرد:
• پولیپ؛
• فیبروم؛
• کیست ها یا تومور تخمدان؛
• ناباروری؛
• ارزیابی اولیه بارداری؛
• خونریزی غیر طبیعی رحم؛
• معاینه لگن؛
• بررسی محل IUD.
همچنین موارد استفاده از سونوگرافی واژینال در بارداری عبارتند از:
• بررسی ضربان قلب جنین؛
• تایید تاریخ بارداری؛
• ارزیابی شرایط جفت؛
• بررسی بارداری خارج رحمی؛
• مانیتور کردن بارداری های پر خطر؛
• سقط جنین؛
• زایمان زودرس؛
• شناسایی منبع خونریزی غیر طبیعی رحم.
آمادگی لازم جهت انجام سونوگرافی واژینال:
انجام سونوگرافی واژینال به اقدام خاصی نیاز ندارد و فقط از بیمار خواسته می شود که پیش از انجام سونوگرافی، مثانه خود را تخلیه کند.
سونوگرافی واژینال در زمان قاعدگی هم انجام می شود زیرا ارزیابی برخی از بیماری های زنان در دوران قاعدگی آسان تر است. اگر خانمی از تامپون استفاده می کند، در هنگام انجام سونوگرافی واژینال باید تامپون از داخل واژن خارج گردد.
سونوگرافی واژینال ممکن است توسط سونوگرافیست آقا یا خانم انجام شود. در صورت عدم رضایت از انجام این
سونوگرافی توسط سونوگرافیست مرد، بیمار می تواند درخواست کند که سونوگرافیست خانم سونوگرافی را انجام دهد و در صورت عدم حضور سونوگرافیست زن ممکن است زمان انجام سونوگرافی واژینال مجددا تنظیم شود.
همچنین بیمارمی تواند برای آرامش بیشتر در هنگام سونوگرافی واژینال، شخصی را به عنوان همراه در کنار خود داشته باشد. همچنین بهتراست بیمار لباس راحت بپوشد تا سونوگرافی واژینال راحت تر انجام گردد.
سونوگرافی واژینال چگونه انجام می شود؟
پس از تخلیه مثانه از بیمار خواسته می شود که روی تخت دراز بکشد و برای آرامش بیشتر بیمار، ملحفه ای به او داده می شود.
سونوگرافیست از بیمار می خواهد که پاهای خود را خم کند و سپس پروب سونوگرافی واژینال را وارد واژن می کند. برای اینکه پروب واژینال با سهولت بیشتری وارد واژن گردد از ژل استفاده می شود.
پس از ورود پروب سونوگرافی واژینال، تصاویری از اندام های درون لگن گرفته می شود.
همچنین پزشک ممکن است برای ایجاد تصاویر بهتر بر روی قسمت تحتانی شکم، فشار وارد کند. پس از پایان سونوگرافی واژینال پروب سونوگرافی ضد عفونی و تمیز می شود.
گاهی برای مشاهده دقیق تر اندام های داخل لگن از سونوگرافی ویژه ای به نامsaline infusion sonography (SIS) استفاده می گردد.
همان طور که گفته شد سونوگرافی ترانس واژینال توسط سونوگرافیست انجام می شود و گاهی ممکن است برای ارزیابی دقیق تر، این سونوگرافی تکرار گردد.
پس از انجام سونوگرافی، گزارشی برای پزشک ارسال می شود. گاهی ممکن است به همراه سونوگرافی واژینال، معاینه لگنی نیز انجام شود.
اقدامات پس از سونوگرافی واژینال:
سونوی واژینال عوارض جانبی خاصی ندارد و بیمار می تواند پس از انجام این سونوگرافی، فعالیت روزمره خود را از سر بگیرد.
همچنین پس از سونوگرافی واژینال ممکن است بیمار ترشحات واژینال داشته باشد که خروج این ترشحات پس از 24 ساعت متوقف می شود.
سونوگرافی واژینال چقدر طول می کشد؟
انجام سونوی واژینال معمولا بین 15 تا 30 دقیقه طول می کشد. سپس تصاویر سونوگرافی به بیمار داده می شود تا پزشک نتایج را بررسی نماید.
معمولا سونوگرافیست در طول انجام سونوگرافی واژینال، نتایج حاصل از بررسی های خود را برای بیمار توضیح می دهد.
سونوگرافی ترانس واژینال چه عوارضی دارد؟
سونوگرافی واژینال عوارض شناخته شده ای ندارد زیرا در سونوگرافی واژینال به جای استفاده از امواج رادیویی، از امواج صوتی استفاده می شود.
معمولا انجام سونوگرافی واژینال در بارداری خطری برای جنین ندارد. اگر کیسه آب در طول بارداری پاره شود، به دلیل افزایش احتمال ایجاد عفونت در جنین، انجام سونوگرافی واژینال در بارداری توصیه نمی گردد.
مزایای سونوگرافی واژینال:
در هنگام سونوگرافی واژینال به دلیل ورود پروب سونوگرافی به داخل واژن بیمار، امکان بررسی اندام های داخل لگن و یافتن علت دقیق خونریزی غیر طبیعی رحم فراهم می شود، بنابراین سونوگرافی واژینال امکان ارزیابی دقیق تر را برای پزشک فراهم می نماید.
برای انجام سونوگرافی واژینال به کجا باید مراجعه کرد؟
سونوگرافی واژینال در بخش رادیولوژی بیمارستان یا توسط متخصصین زنان و زایمان انجام می شود. این سونوگرافی معمولا در یک اتاق کم نور انجام شده و برای حفظ حریم خصوصی بیمار درب اتاق سونوگرافی به طور کامل بسته می شود.
نحوه دریافت نتایج سونوگرافی واژینال:
نتایج سونوگرافی واژینال به صورت کتبی به بیمار داده می شود، اما در تعدادی از مراکز رادیولوژی ممکن است که گزارش توسط پزشک دریافت گردد. مهم آن است که بیمار نتایج سونوگرافی واژینال را به صورت حضوری یا تلفنی با پزشک خود درمیان بگذارد.
هزینه سونوگرافی واژینال:
از آنجا که سونوگرافی واژینال جهت بررسی اندام های داخل لگن انجام می شود، هزینه سونوگرافی واژینال تحت پوشش بیمه است.
هزینه سونوگرافی واژینال مطابق با مصوبات وزارت بهداشت می باشد، اما به دلیل تفاوت در دستگاه های سونوگرافی در مراکز مختلف، این هزینه دقیق نیست.
آیا انجام سونوگرافی واژینال دردناک است؟
به طورکلی سونوی واژینال دردناک نیست و فرد به اندازه ی درد معاینه شدن ممکن است درد خفیفی را تجربه کند ولی در موارد نادری در سونوگرافی واژینال، ممکن است فرد دچار خونریزی خفیف و یا گرفتگی عضلات شود.
زیرا بافتها ممکن است طی این پروسه، تحریک شده و آسیب ببینند. گاهی اوقات پزشکان، مصرف داروهای ضد التهاب از جمله ایبوبروفن یا استامینوفن را برای از بین بردن احساس درد و یا ناراحتی پیش از انجام سونوگرافی واژینال توصیه میکنند.
در موارد نادر نیز ممکن است پس از سونوگرافی واژینال فرد دچار عفونت بافت لگن شود. علائم این عارضه میتواند شامل تب، درد و ترشحات غیرمعمول از واژن باشد.
بدین منظور به افراد توصیه میشود در صورت مشاهده این علائم سریعا به پزشک خود مراجعه کنند.
مام
سونوگرافی واژینال یا سونوگرافی داخلی رحم (endovaginal ultrasound) یک روش تصویربرداری از داخل رحم بیماران است.
در واقع سونوگرافی داخلی واژن، نوعی از سونوگرافی لگن است که پزشک با فرو بردن پروب در واژن بیمار، به بررسی اندامهای تولید مثل زنانه شامل رحم، لولههای فالوپ، تخمدانها، گردن رحم و مهبل میپردازد.
در سونوگرافی با استفاده از امواج فراصوت از اندامهای داخلی بدن تصویربرداری میشود. امواج فراصوت هیچ ضرری برای بدن ندارند و به کمک آنها میتوان بیماریهای بسیاری را تشخیص داد.
برخلاف سونوگرافی رایج شکم و لگن که پروب دستگاه روی بدن بیمار قرار میگیرد، در سونوگرافی واژن رادیولوژیست، پروب دستگاه را حدود 5 الی 8 سانتیمتر وارد کانال واژن میکند.
پروب واژینال با سایر پروبهای سونوگرافی تفاوت دارد و میلهای شکل است. در واقع سونوگرافی ترانس واژینال (transvaginal) یک معاینه داخلی از راه واژن است. کل این پروسه تصویربرداری حدود 15 الی 30 دقیقه طول میکشد.
سونوگرافی رحم و تخمدان چیست؟
سونوگرافی رحم و تخمدان به منظور بررسی اندازه و شکل رحم انجام میشود. همچنین به کمک این روش تصویربرداری میتوان ضخامت و طول دهانه رحم را نیز بررسی کرد.
سونو رحم برای مشاهده مثانه و جریان خون اندامهای لگن کاربرد دارد. سونوگرافی رحم به دو روش انجام میشود.
در روش اول، ژل سونوگرافی بر روی سطح شکم آغشته میشود. سپس تصویربرداری از روی شکم انجام میشود. این روش تصویربرداری، سونوگرافی شکم لگن نام دارد.
روش دوم سونوگرافی ترانس واژینال است. در این روش، تصویربرداری رحم و تخمدان از داخل بدن انجام میشود؛ یعنی پروب سونوگرافی واژینال وارد واژن شده و تصویربرداری انجام میگیرد.
سونوگرافی واژینال چیست و در چه مواردی انجام میگیرد؟
برای انجام سونوگرافی داخلی واژینال دلایلی متعددی وجود دارد. باید به این نکته توجه داشت که سقط جنین در سه ماهه اول بارداری یکی از شایعترین علل مراجعه به درمانگاههای زنان است.
سونوگرافی ترانس واژینال (TVS) برای بررسی محصولات حاملگی و خونریزیهای واژینال بسیار مفید است.
معمولا پزشک در مواردی نظیر سقط جنین، خونریزیهای بدون علت از واژن، ناباروری، درد و عفونت لگن، تشخیص کیست و فیبروم، سرطان اندامهای تناسلی، بارداریهای خارج رحمی و بررسی وضعیت قرارگیری IUD از سونوگرافی داخلی واژن استفاده میکند.
فرق سونوگرافی واژینال و شکمی چیست؟
در سونوگرافی واژینال، پروب سونوگرافی داخل واژن میرود و تصویربرداری از رحم و تخمدان از داخل بدن انجام میشود. در سونوگرافی شکمی، پروب سونوگرافی بر روی سطح شکم قرار میگیرد.
تصویربرداری در این روش از بیرون از بدن انجام میشود. سونوگرافی شکمی اطلاعات مفیدی در مورد اندامهای شکم و لگنی ارائه میدهد اما سونوگرافی ترانس واژینال میتواند تصاویری از نمای داخلی اندام نمایش دهد.
به همین دلیل در بسیاری از موارد، پزشک پس از سونوگرافی شکمی، سونوگرافی واژینال نیز درخواست میکند.
کاربرد سونوگرافی واژینال در بارداری چیست؟
- کنترل ضربان قلب جنین
- تشخیص احتمال سقط جنین
- تایید حاملگی در مراحل اولیه بارداری
- شناسایی علت خونریزی در دوران بارداری
- بررسی جفت در وضعیتهای پیچیده حاملگی
- بررسی دقیق بارداریهای دوقلویی و چند قلویی
- بررسی تغییرات دهانه رحم در موارد سقط جنین یا زایمان زودرس
- بررسی حاملگی خارج رحمی (در این حالت جنین خارج از رحم و معمولا در لولههای فالوپ قرار میگیرد)
آمادگیهای لازم قبل از انجام سونوگرافی واژینال چیست؟
برای انجام سونوگرافی واژینال به آمادگی خاصی نیاز نیست. معمولا بیمار پس از ورود به اتاق سونوگرافی، لباس پایین تنه خود را در میآورد و روپوش مخصوص سونوگرافی را میپوشد.
سونوگرافی داخل رحم ممکن است با مثانه پر یا خالی انجام گیرد. این موضوع به دستورالعمل پزشک معالج بستگی دارد اما معمولا آزمون تصویربرداری داخل واژن با مثانه خالی انجام میگیرد.
در صورتی که بیمار در دوره قاعدگی یا لکه بینی قرار دارد و از تامپون یا نوار بهداشتی استفاده میکند، باید قبل از انجام سونوگرافی واژینال آنها را بردارد.
سونوگرافی واژینال چگونه انجام میشود؟
پس از اینکه بیمار بر روی تخت معاینه دراز کشید، باید زانوهای خود را خم کند. در برخی تختهای معاینه جایگاه ویژهای برای قراردادن پاها وجود دارد که بیمار در آنها احساس راحتی بیشتری میکند.
پروب سونوگرافی واژینال با سایر پروبهای سونوگرافی تفاوت دارد. این پروب حالت میلهای شکل دارد تا بتواند وارد رحم بیمار شود.
در ابتدا پزشک یک کاور استریل از جنس لاتکس را بر روی پروب واژینال قرار میدهد و پس از آغشته کردن به ژل سونوگرافی، آن را وارد واژن بیمار میکند.
در صورتی که بیمار به لاتکس حساسیت داشته باشد باید حتما این موضوع را به پزشک یا اپراتور اطلاع دهد. دختران مجرد به دلیل داشتن پرده بکارت نمیتوانند سونو واژینال انجام دهند.
برای دختران باکره، سونوگرافی رکتال جایگزین سونوگرافی ترانس واژینال انجام میشود.
زمانی که پروب وارد واژن بیمار میشود، امواج فراصوت به اندامهای داخلی برخورد میکنند و انعکاس مییابند. امواج منعکس شده به کامپیوتری که در دستگاه سونوگرافی وجود دارد منتقل میشوند و فرایند پردازش بر روی آنها انجام میگیرد.
این فرایند در نهایت باعث ایجاد تصویر از دستگاه تناسلی بیمار بر روی مانیتور دستگاه میشود. با توجه به اینکه نتیجه تصویربرداری داخل رحمی بلافاصله بر روی مانیتور نمایش داده میشود، جواب سونوگرافی واژینال همزمان با انجام تست مشخص میشود.
سونوگرافی واژینال بعد از سقط جنین به چه دلایلی انجام میشود؟
معمولا بعد از سقط جنین، سونوگرافی واژینال انجام میشود. به کمک این روش تصویربرداری میتوان میزان بقایای مانده در بدن را مشخص کرد. بقایای باقی مانده معمولا با خونریزی یا با قاعدگی مجدد خارج میشود. گاهی اوقات نیاز به جراحی فوری برای تخلیه کامل بقایا است.
سونوگرافی واژینال SIS یا سونوگرافی داخل رحم با نرمال سالین چیست؟
گاهی اوقات رادیولوژیست برای تشخیص دقیق بیماری به وضوح بالاتری از تصاویر سونوگرافی لگن و رحم نیاز دارد. در این مواقع از سونوگرافی واژینال SIS یا سونوی هیستروگرافی استفاده میشود.
پزشک متخصص تصویربرداری ممکن است سونوگرافی واژینال را با استفاده از تزریق نرمال سالین انجام دهد. در این نوع از سونوگرافی واژینال که به مدل Saline Infusion Sonography (SIS) معروف است، قبل از ورود پروب واژینال به داخل رحم، آب نمک استریل به واژن تزریق میشود. آب نمک استریل موجب میشود تا رحم مقداری باز شود در نتیجه جزئیات بیشتری از داخل رحم نسبت به سونوگرافی معمولی ایجاد میشود که به شناسایی هر گونه اختلال داخل رحمی کمک میکند. باید به این نکته توجه داشت که سونوگرافی SIS در زمان بارداری امکانپذیر نیست.
آیا سونوگرافی واژینال درد دارد؟
در حین سونوگرافی، پزشک پروب واژینال را داخل رحم به آرامی میچرخاند تا تصویر کاملتری از فضای داخلی رحم ایجاد شود. در واقع پزشک متخصص تصویربرداری (رادیولوژیست) با حرکت دادن پروب واژینال، قسمتهای مختلف و اندامهای واقع در ناحیه لگن بیمار را مشاهده و بررسی میکند. در حین سونوگرافی واژینال، ممکن است بیمار احساس درد داشته باشد که این درد با بیرون آوردن پروب به پایان میرسد. میزان این درد با درد ناشی از انجام تست پاپ اسمیر برابری میکند. اگر این درد بعد از اتمام سونوی واژینال به پایان نرسد باید حتما پزشک را مطلع کرد.
عوارض سونوگرافی واژینال چیست؟
تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر خطرناک بودن سونوگرافی داخل رحم ارائه نشده است. با توجه به اینکه در سونوگرافی از امواج فراصوت برای تصویربرداری استفاده میشود، هیچ ضرری برای مادر و جنین در بر ندارد.
در برخی مواقع با در نظر گرفتن علائم و نشانههای بیماری، قبل از اقدام به آزمون سونوگرافی واژینال، سونوگرافی شکم یا لگن انجام میگیرد. در صورتی که با انجام سونوگرافی ترانس واژینال، پزشک قادر به ایجاد تصویر واضح نشده باشد، ممکن است از بیمار درخواست کند تا سونوگرافی را مجددا تکرار کند. عموما سونوگرافی واژینال باعث خونریزی نمیشود. ممکن است بیمار بعد از انجام سونو واژینال مقداری لکهبینی ببیند. این لکهبینی معمولا به دلیل پارگی جزئی چند عروق خونی کوچک در رحم است که خطرناک نیست.
سونوگرافی واژینال باعث انتقال بیماریهای جنسی از جمله ایدز نمیشود زیرا قبل از انجام سونوگرافی، پروب سونوگرافی با کاور لاتکس یک بار مصرف پوشیده میشود.
بهترین زمان برای انجام سونوگرافی واژینال چیست؟
سونوگرافی داخلی زنان در همه زمانها حتی دوران قاعدگی قابل انجام است. بهترین زمان برای انجام این سونوگرافی به نظر پزشک و دلیل انجام آن بستگی دارد. عموما روز 5 قاعدگی بهترین زمان برای بررسی وضعیت رحم و تخمدان توسط سونو ترانس واژینال است.
آیا نزدیکی قبل از سونوگرافی واژینال مشکلی ایجاد میکند؟
شواهدی مبنی بر وجود مشکل برای انجام رابطه زناشویی قبل از سونوگرافی واژینال نیست. با این حال توصیه میشود بیمار با پزشک معالج یا سونوگرافیست مشورت کند.
به چه دلایلی سونوگرافی واژینال در هفتههای اول بارداری انجام میشود؟
در هفتههای اول بارداری، جنین در پایینترین قسمت شکم قرار دارد. پزشک برای مشاهده جنین، بررسی ساک حاملگی و چند قلویی درخواست سونوی واژینال میکند. این سونوگرافی برای مادرانی که سابقه سقط جنین داشتهاند نیز انجام میشود.
تفاوت عکس رنگی رحم و سونوگرافی واژینال چیست؟
سونوگرافی واژینال به کمک امواج اولتراسوند انجام میشود. در این روش از ماده کنتراستزا استفاده نمیشود. در عکس رنگی رحم، ابتدا ماده کنتراست زا از طریق واژن درون رحم تزریق میشود. سپس تصویربرداری به کمک امواج ایکس انجام میگیرد.
جواب سونوگرافی واژینال چگونه است؟
جواب سونوگرافی واژینال بلافاصله بعد از انجام تصویربرداری ارائه میشود. تفسیر سونوگرافی واژینال باید توسط سونوگرافیست یا پزشک معالج انجام گیرد.
منبع:
ویترین مد
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
سونوگرافی واژینال، فیلم سونوگرافی واژینال بدون سانسور، سونو واژینال، هزینه سونوگرافی واژینال، فیلم سونوگرافی واژینال،
عوارض سونوگرافی واژینال، سونوگرافی واژینال در بارداری، سونو واژینال در بارداری، دستگاه سونوگرافی واژینال، سونوگرافی tvs، سونوگرافی واژینال در زمان پریود، مراکز سونوگرافی واژینال، سونوگرافی واژینال در هفته ششم بارداری
سونو واژینال چیست، سونوگرافی واژینال بعد از سقط جنین، ترانس واژینال، سونوگرافي واژينال، خونریزی بعد از، سونوگرافی واژینال، قیمت سونوگرافی واژینال، دستگاه سونو واژینال، سونوگرافی واژینال در هفته پنجم بارداری
سونوگرافی سه بعدی واژینال، سونوی واژینال چیست، سونوگرافی واژینال در بارداری خطرناک است، عوارض سونوگرافی واژینال در اوایل بارداری،
هزینه سونو گرافی واژینال، مرکز سونوگرافی واژینال، سونوگرافی از واژن، بهترین زمان انجام سونوگرافی واژینال، سونو گرافی واژینال درد دارد، سونوگرافی واژینال کجا برم، سونوگرافي ترانس واژينال، سونو واژینال چگونه انجام میشود