موز میوه ای با خواص فراوان است که همه ما در مورد خواص موز می دانیم ، اما خاص ترین خواص است! موز حاوی ویتامین B9 (اسید فولیک) است که خاصیت ضد افسردگی دارد. به عبارت دیگر ، به سروتونین کمک می کند تا سریعتر به مغز و سایر خواص موز وارد شود. می توانید در این قسمت اطلاعات بیشتری کسب کنید.
اصول کنسرو موز برای جلوگیری از سیاه شدن
یکی از مشکلاتی که بیشتر مردم با آن روبرو هستند این است که امروز وقتی موز می خرند برای فردا سیاه می شوند و برای مهمانی ها غیرقابل استفاده می شوند! در این مقاله راه حل های مختلفی برای جلوگیری از سیاه شدن موز به شما ارائه می دهیم که شما را راهنمایی می کند تا به مشکل بر نخورید.
چه چیزی باعث می شود موز سیاه شود؟
موز گاز اتیلن تولید می کند که باعث افزایش تنفس موز و رسیدن و سیاه شدن آن می شود. لکه های سیاه پوست موز به دلیل تنفس موز و از بین رفتن بافت پوست است.
دلیل دیگر وجود آنزیم پلی فنل اکسیداز است. اگر موز فشرده شود یا آسیب ببیند ، این آنزیم در میوه ترشح می شود و باعث سیاه شدن موز می شود.
بنابراین ، برای جدا کردن موز از شاخه ، آن را از بالای درخت ببرید و میوه را با دست نگه ندارید و آن را فشرده نکنید.
تجزیه رنگدانه های زرد روی پوست موز باعث ایجاد رنگ قهوه ای می شود.
راهنمای خرید موز
اگر قصد دارید موز را ذخیره کنید ، موزهای کاملا رسیده ای را که کاملا زرد هستند خریداری نکنید زیرا ماندگاری کمی دارند.
موز برای نگهداری خوب است وقتی که کف یا دیواره آن سبز است تا اجازه رسیدن آن را بدهد.
موزهایی را انتخاب کنید که لکه ها یا لکه های قهوه ای نداشته باشند ، زیرا لازم است حداکثر 2 تا 3 روز آن را بخورید ، در غیر این صورت کیفیت خود را از دست می دهد. موزهایی که خریداری می کنید روی پوست سوراخ ، خرده ریز یا ترک ندارند.
راه های جلوگیری از سیاه شدن موز
بسته بندی جدید
با توجه به اینکه گاز اتیلن از طریق ساقه میوه آزاد می شود ، موز سیاه می شود که در اثر تماس گاز اتیلن با پوست میوه باعث سریعتر رسیدن میوه می شود. این گاز مضر حتی می تواند باعث میوه هایی شود که در نزدیکی موز هستند. آنها همچنین باید زودتر برسند.
برای کاهش سرعت این روند و نگه داشتن مدت زمان طولانی رنگ زرد موز ، موزها را جدا کرده و محکم دور میز آشپزخانه بپیچید. این ترفند ، بسته به دمای آشپزخانه ، تا یک هفته از موز در برابر سیاه شدن محافظت می کند.
موز را در کنار سایر میوه ها قرار دهید
با قرار دادن میوه بیشتر در ظرف میوه می توانید از انتشار گاز اتیلن به نفع خود استفاده کنید. میوه های سخت و دیررس مانند آووکادو ، شلیل ، آلو ، هلو و گلابی موز را در ظرف میوه قرار دهید ، خواهید دید که موز دیرتر سیاه می شود ، در حالی که میوه های دیگر زودتر می رسند.
از موز همراه با سبزیجات و میوه هایی مانند خیار ، هویج ، بادمجان ، نخود فرنگی ، فلفل ، کدو تنبل ، سیب زمینی شیرین و هندوانه که زود می رسند خودداری کنید.
در یخچال قرار دهید
وقتی موزها به اندازه دلخواه شما بزرگ شدند ، آنها را در یک کاسه بریزید و داخل فریزر قرار دهید. اگرچه پوست هنوز سیاه است اما به داخل میوه نمی رسد و می تواند برای دو تا سه ماه منجمد بماند.
در یخچال های سردتر یا قسمت های خنک تری از یخچال ، موز تا 5 روز باقی می ماند و به همین ترتیب می توانید موزهای نیمه خورده را ذخیره کنید. موزها را تا رسیدن کامل در یخچال قرار ندهید ، زیرا زودتر از دمای اتاق سیاه می شوند.
موزها را در آب غوطه ور کنید
برای جلوگیری از سیاه شدن موز ، از کمی آب استفاده کنید. میوه های زیادی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید مانند لیمو شیرین ، پرتقال ، آناناس کنسرو شده ، گریپ فروت و حتی لیمو می توان گفت که آنها میوه های ترشی هستند و به همین دلیل اجازه نمی دهند رنگ موز سیاه شود. برای این منظور کافی است سطح موزها را با کمی آب از این میوه ها خیس کنید و دیگر نگران سیاه شدن آنها نباشید.
اصول اسرار ذخیره و سیاه کردن موزهای خانگی
ترفند کمتر ناراحت کننده!
موزها را در روزنامه بپیچید و بالا و پایین روزنامه را محکم ببندید تا هوا وارد نشود. سپس می توانید روزنامه های موز پیچیده را از این طریق در یخچال قرار دهید ، یا می توانید آنها را در قابلمه قرار دهید و سپس در یخچال قرار دهید.
به سبک میوه فروشان!
بهترین روش برای نگهداری موز قرار دادن آنها در یک کیسه پلاستیکی و آویزان کردن آنها در فضای باز خانه و ترجیحاً در خنک ترین مکان ممکن است. این همان کاری است که فروشندگان میوه برای سالم نگه داشتن موز انجام می دهند.
منبع:
http://www.nazweb.ir/308999-اصول-نگهداری-موز-و-جلوگیری-از-سیاه-شدن.html