در پاسخ به این سوال که حرفه ای شدن می تواند ما را ثروتمند کند یا خیر باید بگویم یکی از عوامل مهم ثروتمند شدن حرفه ای شدن در حوزه ای است که فعالیت می کنیم و من توانستم در حوزه تولید انواع چیپس به ثروت برسم که چند نمونه از آنها را با هم بررسی خواهیم کرد.
چیپس
محصولاتی مثل خلال سیب زمینی، اسلایس تکه های بزرگ سرخ شده، فریز شده که در بازار خریداری می کنید. اسلایس های نمکی خوشمزه معروف به چیپس نمکی هستند. جالب است بدانید از هر گونه سیب زمینی امکان تولید چیپس سیب زمینی وجود ندارد و نمونه های آدرما، راموس، آئولا و لیدی رزتا گونه هایی هستند که به دلیل داشتن نشاسته و قند مناسب برای تولید چیپس سیب زمینی مناسب هستند. گونه ی مارفونو، همان نمونه های سیب زمینی است که در خانواده ها برای پخت و پز از آن استفاده می شود. سیب زمینی پس از برداشت در اتاق های سورتینگ به سایزهای ۱،۲ و ۳ درجه بندی می شود و بسته ها مورد شست و شو قرار می گیرد و بعد از آن برای تبدیل به صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران ۸۲ واحد تولیدی دارای مجوز تولید سیب زمینی هستند که فقط ۵۰ واحد در حال حاضر فعال هستند و برندهای معروفی مثل چی توز، باتو، تاپیس، مزمز و برندهای معروف دیگر مورد تولید قرار می گیرد.
چیپس خانگی
چیپس ایران در بسته بندی های ۲۰ گرمی تا ۱۲۰ گرمی و چیپس خانگی با طعم های مختلف پنیری، ساده نمکی، لیمویی، پیاز جعفری، سرکه ای، فلفلی و کچاب در کشورهایی مثل عراق، افغانستان، کشورهای حاشیه ی خلیج فارس، آسیای میانه، کشورهای شمال ایران مثل قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان به فروش می رسد و علاقه مندان زیادی دارد. سالانه بیش از ۱۱۹ میلیون دلار صادرات داریم که از این مقدار ۱۱۸ میلیون دلار به کشور عراق صادر می شود. این مقدار صادرات چیپس به کشور عراق به ما نشان می دهد که باید با بررسی های دقیق تری در بازار این کشور داشته باشیم و باید بدانیم که این مسئله یک فرصت و یک تهدید به حساب می آید.
چیپس خرما
از انواع میوه هایی که تولید و وارد بازار می شود می توان میوه خشک یا چیپس میوه را تهیه نمود و چیپس خرما حبه ای نیز از این دسته از خشکبار با قیمت فروش بسیار مناسب و ارزان است. معمولا کشاورزان و باغداران برای جلوگیری از دور ریز و اسراف انواع محصولات باغی خود میزانی از میوه های به دست آمده را به میوه خشک تبدیل می کنند و به همین دلیل میزان قابل ملاحظه ای از خرمای به دست آمده در نخلستانها را به چیپس خرما تبدیل می کنند، در این صورت می توان خرمای چیپس شده را در مدت بسیار طولانی با حفظ خواص و ویژگیهای اولیه حفظ و مصرف نمود.